DYLAN

                                       CELEBRATION  60  

                                                             series of dreams

Göteborg 3 Maj

 

Hej !

 

Vi är några musiker [Valdemar, Mattias Hellberg, Ulf Dageby, Love Olzon, Freddie Wadling, Nicolai Dunger, Åsa Gustafsson, Totta Näslund, The Hurdle Brothers] som tycker att BobDylan är någon som påverkat vårt sätt att se på musik. Vi tänkte därför fira att denne bard från Hibbings blir 60 år [varav 40 har varit längs vägen…]

 

Hyllningsföreställningen "Series of dreams" är en odyssé längs Highway 61. Ciceronen Bob Dylan alias mr Zimmerman guidar genom de olika epokerna han passerat. Från larmande psykedelisk tablett-rock-n-roll till tillbakalutad country vid flodstranden och salvelsefull gospel. Med början i singer-songwriter-eran med en ensam gitarr fram till sekelskiftets själsliga ensamhet  med poducentens Lanois nakna och suggestiva musikaliska fond.

 

Vi som gör detta är i olika åldrar med olika bakgrund och förhållande till Dylan. Detta är vår hyllning till en man som aldrig sett sig om, utan låtit flödet vara det som styrt karriären. De ständiga turnéerna är inget annat än ett uttryck för en pågående historia och ett hantverk som också vi vill ägna oss åt.

 

Red Top Produktion & Zebra Art Production kan därför stolt presentera en föreställning med  celebra svenska dylantolkare, under 3 dagar på Pusterviksteatern. Det blir en föreställning där Valdemar kommer fungera som "The Band" med olika gäster de olika kvällarna samt med Mattias Hellberg som den unge akustiske Dylan.

 

På torsdagskvällen, då Dylan fyller år, blir det  Celebration Party efter föreställningen med the Hurdle Brothers + överaskningar i Pusterviksbaren.

 

På dagtid blir det ett fullmatat program  i baren  med unika outgivna filmer och föredrag. Dessutom skivförsäljning och bokbord.

 

Liknande festföreställningar och konvent för att fira Dylan kommer att hållas i London och Oslo. Här i Sverige sker festen i Göteborg som alltid varit ett "Dylanfäste".

 

"May your songs always be sung"

 

 

 

 

 

Valle Erling

0708 / 12 12 50

info@zebra.xnet.se

 

www.zebra.xnet.se